Home VestiEkonomija Wiener Stӓdtische rekonstruiše kuće i biblioteku u Obrenovcu

Wiener Stӓdtische rekonstruiše kuće i biblioteku u Obrenovcu

by bifadmin

Ukupno 15 kuća u Obrenovcu biće rekonstruisano zahvaljujući donaciji kompanije Wiener Stӓdtische osiguranje, a biblioteka Prve obrenovačke osnovne škole i još dve porodične kuće rekonstruisaće se donacijom kompanije Wiener Re, upućenom Fondaciji Ana i Vlade Divac.

Od ukupno 15 porodica, sedam je već dobilo građevinski materijal za obnovu kuća oštećenih u poplavama i radovi su već počeli, a potpisani su ugovori sa još osam porodica iz Obrenovca o dodeli građevinskog materijala. Ukupna vrednost donacije kompanije Wiener Stӓdtische osiguranje za ove svrhe je 47.500 evra.

rekonstrukcija kuca

U okviru donacije kompanije Wiener Re za obnovu biblioteke biće izvedeni svi neophodni građevinski radovi, nabavljen nameštaj, oprema, knjige i lektira. Zgrada biblioteke Prve obrenovačke osnovne škole je objekat koji datira iz 1830. godine i jedno je od najstarijih kulturno istorijskih zdanja u Obrenovcu. Za te radove, kao i rekonstrukciju još dve porodične kuće, kompanija Wiener Re je Fondaciji Ana i Vlade Divac donirala 40.000 evra.

Radovi na objektima će biti završeni do kraja novembra, kako bi se porodice uselile u svoje domove a oko 620 učenika Škole nastavilo da koristi biblioteku.

Pročitajte i ovo...