Home VestiIT i nauka I predsednik SAP-a sa pivrednom delegacijom Nemačke posetio Srbiju

I predsednik SAP-a sa pivrednom delegacijom Nemačke posetio Srbiju

by bifadmin

Regionalni predsednik kompanije SAP za Centralnu i Istočnu Evropu, Mihael Klajnemajer susreo se juče sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Gospodin Klajnemajer je jedan od članova privredne delegacije Savezne Republike Nemačke, u poseti Srbiji, koju je predvodio Vicekancelar i Ministar privrede i energetike Savezne Republike Nemačke gospodin Sigmar Gabrijel.

Regionalni predsenik SAP za Centralnu i Istocnu Evropu na sastancima u Vladi Srbije_4

Razgovori prestavnika SAP-a, predstavnika Vlade Srbije i predstavnika srpske privrede su se odvijali na nekoliko nivoa. Iskazano je obostrano interesovanje za saradnju u domenu državne uprave, gde SAP može da pomogne Srbiji u sektoru javnih finansija, prenoseći najbolju praksu iz zemalja Evropske Unije.

Posebno interesovanje je iskazano u domenu energetike, gde SAP i domaće kompanije iz ovog sektora imaju višegodišnju uspešnu saradnju. Gospodin Kllajnemajer je razgovarao sa direktorima Elektromreže i Elektroprivrede Srbije, gospodinom Nikolom Petrovićem i gospodinom Aleksandrom Obradovićem i tom prilikom je istakao da se radi o veoma modernim kompanijama, kojima upravlja rukovodeći kadar sa vizijom i strategijom koja se ne razlikuje od najuspešnijih kompanija iz Evrope.

Pročitajte i ovo...