Home VestiEkonomija NLB Grupa nastavlja sa pozitivnim poslovanjem

NLB Grupa nastavlja sa pozitivnim poslovanjem

by bifadmin

NLB banka predstavila je u okviru događaja organizovanog pod pokroviteljstvom Slovenačkog poslovnog kluba u hotelu Falkenštajner pozitivne rezultate koje je NLB Grupa ostvarila u prvih devet meseci ove godine. U poređenju sa istim periodom prethodne godine ostvareni operativni rezultati su za 26 odsto bolji.

NLB
Nakon optimizacije i smanjivanja troškova tokom prošle godine, 2014. godine nastavljena je implementacija strategije fokusirana na održivu profitabilnost što je dovelo do povećanja tržišnog učešća NLB Grupe u svim segmentima kako kod kredita privredi i stanovništvu, tako i kod depozita privrede i stanovništva.

„NLB Banka je u potpunosti posvećena približavanju potreba tržišta odnosno želimo da se što je više moguće približimo korisnicima naših usluga kako građanima tako i korporativim klijentima. Samo osluškujući naše klijente možemo da budemo proaktivni i ponudimo im proizvode, uslugu i servis u skladu sa njihovim potrebama. Ovaj pristup konzistentan je na svim tržištima na kojima NLB Grupa posluje. Među njima je i Srbija koju posmatramo kao strateško tržište sa velikim potencijalom te verujemo da ćemo kroz novi koncept poslovanja doprineti jačanju njene tržišne pozicije u narednim godinama“, rekao je Blaž Brodnjak, član Uprave NLB d.d. Ljubljana predstavljajući koncept „NLB potpuno drugačija banka danas“ koji za cilj ima unapređenje otpornosti za sve izazove poslovnog okruženja i veću konkurentnost na evropskom bankarskom tržištu.
„Kao finansijska institucija koja posluje na bankarskom tržištu kako Slovenije tako i Srbije, NLB Grupa doprinosi produbljivanju privredne saradnje ove dve zemlje. Drago nam je što je Srbija od strateškog značaja za NLB grupu koja je prepoznala poslovni potencijal ovog tržišta na kom već posluje veliki broj slovenačkih preduzeća u kojima radi oko 30.000 ljudi“, rekla je Danijela Fišakov, predsednica Slovenačkog poslovnog kluba u Srbiji.

Pročitajte i ovo...