Home VestiPolitika i društvo 100 minuta za 100.000 potpisa za Šabac bez opasnog otpada

100 minuta za 100.000 potpisa za Šabac bez opasnog otpada

by bifadmin

Odbor političke stranke Zeleni Srbije u Šapcu je preko društvenih mreža pokrenuo akciju pod nazivom „100 minuta za 100.000 potpisa“ radi prikupljanja potpisa za uklanjanje višedecenijskog opasnog otpada koji je uskladišten u pogonima nekadašnjeg industrijskog giganta Zorka Šabac. Zeleni Srbije su u uličnim akcijama „Za Šabac bez opasnog otpada“ u prethodih mesec dana prikupili preko 10.000 potpisa a ovim putem žele da uključe sve građane Srbije.

Za Sabac bez opasnog otpada

Tokom katastrofalnih poplava u proleće 2014. godine i Šabac je bio u velikoj opasnosti da Sava napusti svoje korito i poplavi proizvodne pogone Zorke Šabac. U tim pogonima se prema Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine i dalje se nalazi nekoliko stotina tona veoma opasnog otpada. A zagađenje ne poznaje granice i u slučaju bilo kakve nesreće široko područje Srbije bilo bi pretvoreno u prostor nepoželjan za život na duži period. Stepen zagađenja vode, vazduha i zemljišta bi dostigao katastrofalan nivo i posledice negativnog uticaja na prirodnu sredinu i zdravlje i živote ljudi bi prešle i granice naše države.

Zbog toga su Zeleni Srbije na društvene mreže postavili obrazac peticije ZA ŠABAC BEZ OPASNOG OTPADA i pozvali građane da ga odštampaju, popune i pošalju poštom. Na jednom listu ima mesta za 20 potpisa i potrebno je oko 60 minuta da se oni prikupe u najbližem okruženju (porodica, komšiluk, rodbina, prijatelji, trgovnski i uslužni objekti koje posećujete, posao). Biće potrebno još oko 40 minuta do najbliže pošte, gde ubacite popunjen list u kovertu i pošaljete na sledeću adresu: Pokret za Šabac Zelenih Srbije, Pop Lukina 9/12, 15000 Šabac. Možete i skenirati list sa potpisima i poslati ga na e-mail: sabac@zelenisrbije.org. Dovoljno je da samo 5.000 korisnika društvenih mreža popuni po jedan list i za 100 minuta će imati 100.000 poptisa podrške ovoj akciji.

Pročitajte i ovo...