Home VestiEkonomija Finska kompanija Lindström nastavlja da investira u Srbiju

Finska kompanija Lindström nastavlja da investira u Srbiju

by bifadmin

Finska kompanija Lindström koja se bavi proizvodnjom i održavanjem radne odeće, nastavlja sa rastom i investicijama u Srbiji otvaranjem novog servisnog centra u Beogradu, odnosno preuzimanjem poslovanja lokalne servisne kompanije HWS Hygiene Solutions doo.

Preuzimanje poslovanja HWS Hygiene Solutions doo odobreno je u septembru 2014. godine, a zvanično je počelo 1. decembra. Na ovaj način, kompanija Lindström, čije je poslovanje započeto u aprilu ove godine, jača svoju poziciju na tržištu Srbije.

HWS Hygiene Solutions doo je u Srbiji poslovala od 2006. godine, i stekla značajnu bazu korisnika u Beogradu i drugim, većim, gradovima. Nakon preuzimanja, kompanija Lindström zapošljava 16 radnika iz Srbije.

“Ova akvizicija je deo naše strategije rasta na srpskom tržištu, što nam omogućava da potrebama naših klijenata u Srbiji odgovorimo širokim portfoliom usluga. Koristeći naše usluge, korisnici će lakše održavati prostorije čistim i bezbednijim, istovremeno štedeći na vremenu i novcu. Lindström usluge biće dostupne firmama širom zemlje“, izjavio je Nenad Božović, izvršni direktor Lindström Srbija.
Novi servisni centar u Beogradu

Kompanija Lindström je osnovala novi servisni centar u Beogradu, koji je otvoren krajem Novembra ove godine. Kao prvi ove vrste koji je pokrenula kompanija, putem novog servisnog centra biće omogućena isporuka radnih odela klijentima širom zemlje.

“Otvaranje novog uslužnog centra je naša ključna karika za pokretanje poslovanja u Srbiji. Verujemo da ćemo moći da olakšamo srpskim kupcima uz pomoć našeg posebno razvijenog modela iznajmljivanja radnih odela koja su čista, dobro održavana i uvek dostupna za pravu osobu na pravom mestu,” rekao je Božović i dodao: “Cilj nam je da nastavimo da rastemo, i samim tim težimo da zaposlimo nove ljude u kompaniji.”

Lindstrom_fotografija 3

Radne uniforme ne bi trebalo prati kod kuće

“Koncept iznajmljivanja radnih odela je relativno nov u Srbiji, a konkurenciju nam predstavlja tradicionalni način pranja i održavanja odeće od strane zaposlenih. Svedoci smo promene prema kojoj kompanije uočavaju prednosti zakupa radnih uniformi radi uštede vremena i novca. Takođe, higijena i bezbednosni uslovi postaju sve važniji,” kaže Božović.

Prema istraživanju koje je sprovela Evropska asocijacija kompanija koje se bave uslugama u oblasti tekstila (ETSA)*, radne uniforme ne bi trebalo prati kod kuće. Razlog tome je činjenica da kućno pranje odela može delimično ili u potpunosti smanjiti efikasnost zaštitnih svojstava radnih uniformi, čime se utiče na bezbednost zaposlenog, i da se kućnim pranjem ne uzima u obzir broj ispiranja ili habanja odeće, niti se pružaju osnovne informacije kada je odelo neophodno zameniti.

U skladu sa evropskim zakonodavstvom, poslodavci su odgovorni za zdravlje i bezbednost svojih zaposlenih. Sistem održavanja radnih odela kompanije Lindström je u skladu sa najvišim higijenskim propisima. Sve poslovne operacije ove kompanije su sertifikovane u skladu sa standardima serije ISO 9001 (Sistem menadžmenta kvalitetom), ISO 14001 (Sistem upravljanja životnom sredinom) i SFS EN 14065 (Pranje prerađenog tekstila – bio-kontaminirani sistem kontrole), koje garantuju mikrobiološku zaštitu radnih uniformi. Kompanija Lindström pruža tekstilne usluge kompanijama u 23 zemlje i na dnevnom nivou blizu milion potrošača koristi ove usluge.

Pročitajte i ovo...