Home VestiBiznis & Finansije Siemens formirao savet za tehnologiju i inovacije

Siemens formirao savet za tehnologiju i inovacije

by bifadmin

Upravni odbor kompanije Siemens oformio je Siemens savet za tehnologiju i inovacije. Savet obuhvata iskusne i međunarodno priznate eksperte iz oblasti istraživanja i nauke i pružaće podršku Upravnom odboru kompanije u sistematskoj analizi i praćenju strateški važnih tema u oblastima tehnologija i inovacija. Poseban fokus Savet će imati na razvoju, inovacijama i tehnologijama koje će imati uticaj na poslovne aktivnosti Siemensa  u narednih deset godina. Peter Grus imenovan je za šefa stručnog veća, a pored toga biće zadužen za upravljanje orijentacijom i sastavom saveta.

„Želja nam je da otvorimo dijalog sa vodećim međunarodnim naučnicima u vezi ključnih trendova kada su u pitanju inovacije u oblastima elektrifikacije,  automatizacije i digitalizacije, oslanjajući se intenzivnije na njihovo znanje i iskustvo u korist dugoročne tehnološke orijentacije naše kompanije,“ rekao je Joe Kaeser, predsednik i generalni direktor Siemens AG.

„Veoma sam zadovoljan što je Siemens pronašao izuzetno cenjenog i iskusnog naučnika kakav je gospodin Grus da oblikuje i vodi novi ekspertski  savet, koji će biti od vitalnog značaja za budućnost naše kompanije,“ rekao je Zigfrid Rusvurm, glavni tehnološki direktor Siemens AG, koji će biti odgovoran za koordinaciju Siemens saveta za tehnologiju i inovacije u okviru kompanije.

Siemens

„Biti na čelu  Siemens saveta za tehnologiju i inovacije  je veoma atraktivan i uzbudljiv zadatak. Siguran sam da će Siemens imati benefit od iskustva i stručnosti spoljnih naučnika i istraživača,“ rekao je Peter Grus, budući rukovodilac Siemens saveta za tehnologiju i inovacije.

Pročitajte i ovo...