Home Posle 5 Svakog meseca po jedan direktni prenos iz Metropoliten Opere

Svakog meseca po jedan direktni prenos iz Metropoliten Opere

by bifadmin

Počev od ove subote, u hotelu Crowne Plaza Beograđani će moći jednom mesečno da slušaju direktan prenos sezone 2014/15 njujorške Metropoliten Opere.

Naime, Radio-televizija Srbije, Radio Beograd i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji su u saradnji sa Breakfast@Night organizovali serijal javnih slušanja direktnih radijskih prenosa opere uživo pod nazivom The Metropolitan Opera SOIREE.

The Metropolitan Opera House of New York tourism destinations

Sezonu će 6. Decembra 2014. otvoriti Seviljski Berberin, Đoakina Rosinija, a pored ove opere na repertoaru će se naći dela Verdija, Mocarta, Bizea, Maskanjija i Leonkavala.

“Pozivamo sve slušaoce da prate direktne prenose nastupa Metropoliten opere, svake subote od 18 ili 19 časova (u zavisnosti od vremenske razlike i trajanja opere) na Radio Beogradu 2/3, a mi ćemo se potruditi da u okviru emitovanja ponudimo sva bitna, ali i zanimljiva saznanja o operama koje prenosimo, poput referenci iz filma i popularne kultrure, ali i poneku triviju iz sveta džet seta”, rekla je tim povodom Ksenija Stevanović, urednica muzičkog programa Radio Beograda.

Pročitajte i ovo...