Home VestiEkonomija Živorad Vasić je Menadžer godine

Živorad Vasić je Menadžer godine

by bifadmin

Treću godinu zaredom, Srpska asocijacija menadžera (SAM) dodelila je nagrade za najboljeg menadžera, poslodavca i najbolji regionalni projekat u proteklih 12 meseci. Dobitnici su Živorad Vasić, direktor hotela Crowne Plaza Belgrade Hotel i direktor NBGP Properties, Fiat Autoimobili Srbija i Superkartica.

„Ova godina je po mnogo čemu vrlo specifična, a možemo se pohvaliti sa najvećim brojem glasova do sada, čak 250 članova učestvovalo je u ovom procesu, podržalo svoje kolege i pomogli da zajedničkim snagama iznesemo ovaj ozbiljan posao. Ove nagrade predstavljaju potvrde dobitnicima da su lideri u svojim oblastima i da svojim radom doprinose boljitku društva u celini“, istakao je predsednik SAM Milan Petrović.
Po izboru svojih članova, SAM je dodelio nagrade u 11 kategorija: Menadžer godine, Poslodavac godine, Poslodavac godine u kategoriji malih preduzeća, Mladi menadžer godine, Razvoj i promocija liderstva među mladima – SAMPLE nagrada, Regionalni projekat godine, Društveno odgovorna kompanija godine, Promocija privrednih tema, Lider u profesionalnom usavršavanju menadžera, Najbolja institucija za obrazovanje menadžera, kao i posebnu Nagradu za lični humani čin.

Za Menadžera godine proglašen je Živorad Vasić, a drugo i treće mesto u kategoriji Menadžera godine osvojili su Stanka Pejanović, generalna direktorka kompanije Gorenje Srbija i Jasmina Knežević, osnivač i suvlasnica Bel Medic-a.

SAM Godisnja nagrada (14)

Prvu nagradu i titulu Poslodavac godine 2014 dobila je kompanija Fiat Automobili Srbija, dok je drugo i treće mesto pripalo kompanijama Microsoft Srbija i VIP Mobile. Ove kompanije su u 2014. godini ponudile najbolje uslove za rad i razvoj profesionalnih menadžera, ispunjavajući niz kriterijuma, a nagrade im je uručio Željko Sertić, ministar privrede Srbije.

Regionalni projekat u 2014. godini, koji je prema oceni članova SAM-a najviše doprineo promociji celog regiona kao investicione destinacije je projekat „Superkartica“ za koji je plaketu uručila Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU. Nagradu za Razvoj i promociju liderstva među mladima koja je otišla u ruke Vesne Damnjanović, vanredne profesorke na Fakultetu organizacionih nauka, dodelio je Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu. Radojka Nikolić, osnivač i vlasnica Nira press – Ekonometar i Biznis magazin ponela je titulu najboljeg novinara u oblasti Promocije privrednih tema za 2014. godinu na osnovu profesionalnog pristupa u praćenju, izveštavanju i pisanju o ekonomskim i privrednim temama.
SAM je dodelio i nagrade najboljim mladim menadžerima do 35. godina. U ovoj kategoriji prvu nagradu i titulu Mladi menadžer godine 2014 dobila je Tamara Vlastelica Bakić, savetnik za korporativne komunikacije kompanije Victoria Group i docent na FON-u, dok su drugu i treću nagradu u ovoj kategoriji osvojili Đorđe Vukotić, generalni direktor kompanije Etihad Airways i Nemanja Knežević, direktor marketinga kompanije Zlatiborac.

Članovi SAM-a glasali su i za Najbolju instituciju za obrazovanje menadžera i u ovoj kategoriji prvu nagradu dobio je Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu. Za Lidera u profesionalnom usavršavanju menadžera proglašena je PwC Akademija, dok je priznanje za Najboljeg poslodavca u kategoriji malih preduzeća osvojila kompanija CBRE Serbia. Na drugom i trećem mestu našle su se kompanije Movem Fashion i Home Page.
SAM je ove godine prvi put dodelio nagradu za Društveno odgovornu kompaniju i prvo mesto je osvojila kompanija NIS, a nagradu je uručila Kori Udovički, potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave. Posebna nagrada uručena je novinarki Marijani Milosavljević za lični humani čin godine. Marijana je donirala bubreg svojoj koleginici, a dok je bila na bolovanju, RFZO joj nije isplaćivao naknadu. Nagradu je uručio Veran Matić, glavni i odgovorni urednik B92.

Pročitajte i ovo...