Home VestiEkonomija Mercedes povećava proizvodnju u Mađarskoj

Mercedes povećava proizvodnju u Mađarskoj

by bifadmin

 

Direktor proizvodnje fabrike Daimler-a u mađarskom Kečkemetu, Markus Šefer najavio je da će uskoro započeti sa ekskluzivnom proizvodnjom novog modela Mercedes CLA Shooting Brake.

Fabrika u Kečkemetu je najmlađi pogon za proizvodnju koncerna Mercedes-Benz, a novi model biće treći čija će se proizvodnja tu odvijati, odnosno drugi model čija proizvodnja će biti ekskluzivno vezana za ovu proizvodnu lokaciju. U Kečkemetu je do sada proizvedeno preko 300.000 putničkih automobila, a samo u 2014. godini oko 150.000 primeraka B klase i CLA modela.
Tokom prošle godine Mercedes-Benz je bio među uspešnijim svetskim proizvođačima po rastu prodaje, sa zabeleženim porastom od 12,9%, odnosno oko 1,6 miliona prodatih automobila širom sveta. Time je postignut novi rekord četvru godinu zaredom.

Daimler je do sada uložio preko milijardu evra u pogon u Kečkemetu, prošle godine je zbog povećanog interesovanja uvedena i treća smena u fabrici, a loklani mediji nagađaju da će uskoro doći i do povećanja kapaciteta čak do 300.000 automobila godišnje.

Izvor: Portfolio.hu

Pročitajte i ovo...