Home VestiEkonomija Profit Siemens-a smanjen zbog cene nafte

Profit Siemens-a smanjen zbog cene nafte

by bifadmin

 

Izvršni direktor kompanije Siemens Džo Kajzer danas je „odbranio“ odluku da Siemens prošle godine preuzme kompaniju Dresser-Rand za 7,6 milijardi dolara i uđe na tržište nafte iz škriljca, u svetlu najnovijih rezultata i oečkivanog pada profita od čak 25% na godišnjem nivou zbog rekordno niskih cena sirove nafte u svetu.

Nemački industrijski gigant prošle godine je kupio Dresser-Rand, kompaniju za proizvodnju opreme za crpljenje nafte iz škriljaca. Taj potez je danas opravdao direktor Siemens-a Kajzer, rekavši i da ga trenutni trend cena sirove nafte u svetu „ne brine mnogo“.

„Naše odluke se ne donsoe zbog kvartalnih, već dugoročnih rezultata, tako da smo i dalje veoma samopouzdani zbog odluek koju smo napravili. Ekspertiza i znanje Siemens-a mogu doprineti mnogo u razvoju naftne industrije“, rekao je Kajzer.

Siemens je prijavio neto profit za poslednje tromesečje od 1,095 milijarde evra, u poređenju sa 1,457 milijarde u istom periodu prethodne godine. Profit u poslovnoj jeidnici nafte i gasa je u istom periodu pao za 39%, zbog situacije sa niskom cenom energenata u svetu.

Izvor: CNBC

Pročitajte i ovo...