Home VestiEkonomija „Etihad“ želi da kupi „Montenegro Airlines“

„Etihad“ želi da kupi „Montenegro Airlines“

by bifadmin

Predstavnici avio-kompanije „Etihad Airways“ iz Abu Dabija nedavno su se sastali sa čelnicima Vlade Crne Gore sa kojima su razgovarali o mogućoj kupovini „Montenegro Airlines“, javljaju crnogorski mediji.

Na sastanku je usmeno predstavljen jedan od planova „Etihada“ kojim bi sedište aviokompanije „Montenegro Airlines“ bilo preseljeno iz Podgorice u Beograd, dok bi broj radnika bio drastično smanjen sa 450 na 120 zaposlenih, pišu „Dnevne novine“.

Tokom razgovora, predstavnici „Etihada“ su naglasili i da postoji mogućnost da se jedan avion „Embraer“ iz Podgorice prebaci u Italiju, dok bi drugi bio vraćen po isteku ugovora o iznajmljivanju.

„Etihad Airways“, poznata aviokompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je i ranije pokazala interesovanje za „Montenegro Airlines“, ali dogovora nije postignut jer su zahtevali i ulazak u vlasničku strukturu Aerodroma Crne Gore.

Sličnu stvar „Etihad“ je pre dve godine uradio u Srbiji kada je preuzeo 49% akcija tadašnje kompanije „Jat Airways“, dok je država Srbija ostala vlasnik 51% akcija.

Za sada je nepoznanica da li će, ukoliko dođe do dogovora Vlade i „Etihada“, „Montenegro Airlines“ zadržati ime.

 

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...