Home Posle 5 Donatorski događaj za podršku mladim talenatima muzičke škole „Mokranjac”

Donatorski događaj za podršku mladim talenatima muzičke škole „Mokranjac”

by bifadmin

Na donatorskom događaju koji je inicirala Švajcarsko – srpska trgovinska komora, a čiji je cilj prikupljanje novčanih sredstava za muzičku školu „Mokranjac”, okupilo se oko 100 gostiju uključujući članove Komore i predstavnike javnog sektora. Počasni gost bio je Njegova ekselencija ambasador Žan –Danijel Ruh (Jean-Daniel Ruch), domaćin je bio Ansgar Borneman (Ansgar Bornemann), predsednik komore i izvršni direktor kompanije Nestlé Adriatic, a gosti su imali priliku da uživaju u klasičnoj muzici uz fondi od švajcarskog sira i vino.

Ovo je prvo okupljanje Švajcarsko – srpske trgovinske komore, sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu instrumenata koje će koristiti talentovani učenici muzičke škole „Mokranjac“. Takođe, donatorska večera je i prva inicijativa u okviru projekta društveno odgovornog poslovanja komore, sa ciljem da se podrže mladi talenti iz sveta muzike.

Muzička škola „Mokranjac“ ima dugu i istaknutu tradiciju i iznedrila je mnoge svetski priznate muzičare. Nažalost, zbog finansijskih problema, većina talentovanih učenika ne može da učestvuje na internacionalnim takmičenjima, a problem je i nedostatak adekvatnih instrumenata za vežbanje. Sav prihod od ulaznica iskoristiće se za kupovinu instrumenata za školu. Prva na listi je harfa, kako bi Nadja Dornik, mlada i talentovana muzičarka koja svira od osme godine, mogla da vežba. Nađa je nagrađivana umetnica, a harfu trenutno pozajmljuje od profesorke jer škola nema adekvatan instrument, što dodatno komplikuje i otežava Nađino vežbanje na instrumentu i usporava njen napredak.

Pročitajte i ovo...