Home Posle 5 Beogradski festival igre: „Milonga“ oduševila publiku

Beogradski festival igre: „Milonga“ oduševila publiku

by bifadmin

Sinoć je Teatar Sadlers Vels predstavom „Milonga“ i u prestonici, dva dana posle Novog Sada, označio otvaranje Beogradskog festivala igre. Festival je otvorila jedna od najznačajnijih balerina našeg vremena, legendarna Karla Fraći (Carla Fracci).

U punom Sava Centru beogradska publika je sat i po vremena uživala uz predstavu koju potpisuje Sidi Larbi Šerkauji, i koja predstavlja fuziju savremene igre i najboljeg argentiskog tanga.

Milonga je inače tango zabava nastala u Buenos Ajresu. Tokom milonge se izvodi tri do pet pesama zaredom, nakon čega kratka muzička pauza igračima dopušta da pronađu nove partnere. Milonga se takođe odnosi na posebnu vrstu tanga, koji se brže uči, odnosno podrazumeva jednostavniju formu ovog plesa. Milonga označava i muzički žanr. A predstava koje se zove ovim imenom, sinoć je definitivno naišla na dobar prijem kod publike. Prema dužini trajanja aplauza reklo bi se da beogradskoj publici nedostaju ovakvi spektakularni plesni događaji, koje jednom godišnje ima priliku da gleda.

No, i ove godine mart i april su namenjeni plesnim sladokuscima. Festival će trajati od 23. marta do 9. aprila, i na njemu će se sprskoj publici predstaviti mnoge poznate plesne trupe, među kojima i Kompanija Inbal Pinto, Kompanija 7273, Balet Trokadero od Monte Karla, Balet Visbaden i drugi.

O cenama ulaznica i programu predstava možete saznati više na ovom sajtu.

Pročitajte i ovo...