Home VestiPolitika i društvo Nagradni konkurs Zlatne C kafe: „Srbijo, ruke ti se pozlatile”

Nagradni konkurs Zlatne C kafe: „Srbijo, ruke ti se pozlatile”

by bifadmin

Veliki nagradni konkurs Zlatne C kafe „Srbijo, ruke ti se pozlatile” koji će trajati do kraja ove godine ima za cilj da oda priznanje kreativnosti i trudu svim ženama širom Srbije kada su u pitanju rukotvorine koje stvaraju u svojim porodicama i domovima.

Konkurs će se odvijati u četiri etape a biće nagrađeni najbolji radovi u kategorijama dekoracija Uskršnjih jaja, zatim tradicionalni ručni rad (vez, pletivo, goblen…), recept za tradicionalno jelo i dekoracija slavske trpeze.

Stručni žiri, koji će sačinjavati ugledne ličnosti iz javnog života naše zemlje, će na kraju svake etape izabrati najbolji rad koji osvaja superpremiju u vrednosti 100.000 dinara a deset najkreativnijih učesnica konkursa nagradiće specijalnim „Zlatna C kafa“ setom i vrednosnim vaučerom od 5.000 dinara. Glumica Vesna Čipčić je član žirija u prvoj etapi konkursa, koji će krajem aprila meseca odabrati najlepše dekorisano Uskršnje jaje. Članice strukovnog udruženja žena “Etno mreža” su demonstracijom tradicionalne tehnike zlatoveza prikazale da su rukotvorine od dragocene vrednosti i zauzimaju posebno mesto u našoj tradiciji. Svojim primerom su pozvale sve žene širom naše zemlje da pokažu najbolje rukotvorine koje stvaraju u svojim domovima i osnaže ih da se priključe konkursu.
Način prijave na konkurs

Prijave za prvu etapu konkursa u kojoj se bira najlepše dekorisano Uskršnje jaje mogu se poslati putem web stranice www.ruketisepozlatile.rs tako što se priloži fotografija ukrašenih Uskršnjih jaja uz obaveznu fotografiju fiskalnog računa kao dokaz kupovine pakovanja 200 grama „Zlatne C kafe“. Na samoj fotografiji, pored rada neophodno je da se nalazi i kesica „Zlatne C kafe“. Prijava se može obaviti i putem časopisa „Blic Žena“ odnosno popunjavanjem pristupnice, i slanjem fotografije i već pomenutog fiskalnog računa na adresu: Poštanski fah 40, 11070 Novi Beograd, sa naznakom za konkurs “Srbijo, ruke ti se pozlatile”.

Pročitajte i ovo...