Home VestiPolitika i društvo Srbija postaje deo globalne BlaBlaCar zajednice za deljenje prevoza

Srbija postaje deo globalne BlaBlaCar zajednice za deljenje prevoza

by bifadmin

BlaBlaCar, vodeća globalna platforma za deljenje prevoza je objavila danas nastavak proširenja u okviru Centralne i Jugoistočne Evrope preuzimanjem kompanije AutoHop, najveće zajednice za deljenje prevoza u Srbiji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Rumuniji.

AutoHop, poput platforme BlaBlaCar, povezuje vozače sa slobodnim mestima u automobilu sa ljudima kojima je potreban prevoz na istoj relaciji. Na taj način vozači štede novac tako što dele troškove goriva i putarine, dok je putnicima pružena mogućnost udobnijeg i povoljnijeg putovanja, često od vrata do vrata. Zahvaljujući naprednim opcijama sajta koje ukljujučuju potvrđivanje broja telefona, e-mail adrese i Facebook naloga, kao i proveravanje profilnih fotografija i mini biografije od strane Tima za odnose sa članovima, korisnici BlaBlaCar platforme unapred znaju sa kim će putovati.

“Uz potvrđene profile i mogućnost međusobnog ocenjivanja članova, izgradili smo zajednicu za deljenja prevoza koja se temelji na poverenju. Na taj način, stremimo ka tome da ljudima u Srbiji pružimo pouzdanu i povoljnu alternativu tradicionalnom prevozu”, rekao je Vasilije Perović, PR i marketing menadžer za Srbiju.

Nakon akvizicije, svi stari članovi AutoHopa će automatski postati deo BlaBlaCar platforme koja okuplja preko 10 miliona članova u 18 zemalja sveta. Nekadašnji članovi AutoHop platforme će na taj način od sada imati pristup većem broju ponuda za prevoz širom Evrope, sa više od 2 miliona ponuđenih vožnji mesečno. Pored toga, članovima će od sada takođe biti dostupna i najnovija BlaBlaCar mobilna iPhone i Android aplikacija koja omogućava jednostavnu i fleksibilnu pretragu prevoza nezavisno od lokacije.

Inače, i BlaBlaCar je zajednica za deljenje prevoza koja povezuje ljude kojima je potreban prevoz sa vozačima koji imaju slobodna mesta u automobilu kako bi zajedno podelili troškove. Tokom putovanja, svi putnici doprinose novčanim prilogom kako bi vozači na taj način pokrili putne troškove ali ne i zaradili. Svakog meseca, članovi BlaBlaCar zajednice međusobno podele 2 miliona vožnji, sa prosekom dužine vožnje od 340 km.

Pročitajte i ovo...