Home VestiEkonomija „Telekom Austria“ spaja predstavništva na Balkanu

„Telekom Austria“ spaja predstavništva na Balkanu

by bifadmin

 

Nakon preuzimanja od „America Movil“-a, „Telekom Austria“ spaja svoja predstavništva mobilnih komunikacija u Srbiji i Sloveniji, kao i ćerki-firmi u Hrvatskoj i Makedoniji u grupe.

Dejan Turk, koji dolazi iz vrha slovenačkog „Si.mobila“, a 15 meseci ranije bio je direktor „Vip mobile“-a u Srbiji, biće na čelu novoformirane grupe, potvrđeno je u Beču austrijskoj novinskoj agenciji APA iz „Telekoma Austria“. Pošto je „Vip mobile“ veći subjekt, Turk će voditi grupu iz Beograda.

Predsednik uprave „Si.mobila“, položaj je preuzeo u avgustu lani, Jorg Zeddies i član uprave za tehniku Ulrich Rokita sele se u Beč u „Telekom Austria“-e, ali trenutno još nema informacija o tome kakve funkcije će obavljati, izvestila je Slovenačka novinska agencija (STA).

Predstavništva „Telekoma Austria“-e u Hrvatskoj („Vipnet“) i Makedoniji („Vip operator“) koji nude i mobilnu i fiksnu telefoniju udružiće se u grupu, a CEO će biti prethodni čelnik „Vipneta“ Jiri Dvorjancansky. Sadašnji direktor u Makedoniji, Nikola Ljušev i dalje će voditi poslovanje.

Izvor: seebiz.eu

Pročitajte i ovo...