Home VestiEkonomija Vladimir Čupić novi direktor Predstavništva Atlantic Grupe za Srbiju

Vladimir Čupić novi direktor Predstavništva Atlantic Grupe za Srbiju

by bifadmin

Zbog potrebe za strateškim upravljanjem odnosima s relevantnim institucionalnim javnostima, kao i identifikacije poslovnih prilika koje će omogućiti dalji razvoj poslovanja na ovom tržištu, Atlantic Grupa je formirala funkciju direktora Predstavništva za Srbiju. Od početka maja na ovoj poziciji nalaziće se Vladimir Čupić.

On će biti nadležan za odnose s državnim telima, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama i drugim institucijama, profesionalnim i strukovnim organizacijama kao i za odnose sa investicionom zajednicom, u saradnji sa poslovnim područjima i drugim funkcijama podrške.

Vladimir Čupić u Atlantic Grupu dolazi sa pozicije predsednika Uprave AIK Banke a.d. Niš, koju je vršio od sredine 2013. godine. Pre toga je, od 2006. godine bio čelni čovek Hypo Alpe Adria Banke a.d. Beograd, gde je od 2003. bio član Uprave. On je takođe vodio i Agenciju za privatizaciju a bio je i savetnik ministra u Ministarstvu za ekonomiju i privatizaciju. Od 1997.-2001 radio je u konsultantskoj kompaniji Deloitte&Touche. Aktivan je u radu u nizu organizacija kao što su NALED (National Alliance for Local Economic Development), Srpske privredne komore, Američke privredne komore u Srbiji, Udruženja banaka Srbije, Srpske ekonomske asocijacije, Poslovnog veća JI Europe, Srpskog kluba Privrednik. Vladimir je diplomirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a stručno usavršavanje sticao je na brojnim programima u zemlji i inostranstvu.

Pročitajte i ovo...