Home VestiPolitika i društvo Počinje četvrti po redu Big Deal – novi izazov za najbolje studente pravnih fakulteta iz regiona

Počinje četvrti po redu Big Deal – novi izazov za najbolje studente pravnih fakulteta iz regiona

by bifadmin

Big Deal projekat, koji je osmislila i plasirala advokatska kancelarija JPM (Janković, Popović i Mitić), nakon velikog uspeha u prethodnim godinama nastavlja da okuplja najbolje studente pravnih fakulteta, ove godine po prvi put i iz regiona. Srbiju će predstavljati timovi iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca koji će svoje znanje odmeriti sa studentima pravnih fakulteta iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

“Osnovni postulati na kojima je projekat zamišljen ostali su nepromenjeni, što znači da će svi studenti koji učestvuju u Big Deal projektu imati priliku da se bolje upoznaju sa postupkom sprovođenja jedne kompleksne transakcije, fazama koji je prate, izazovima sa kojima se strane susreću u toku pripreme transakcije, a naročito tokom pregovora koji prethode zaključenju ugovora, i steknu nova, primenjiva znanja u ovoj oblasti.” izjavila je Jelena Gazivoda, stariji partner advokatske kancelarije JPM.

Cilj Big Deal projekata je prenošenje praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava najboljim studentima pravnih fakulteta u regionu, i to kroz simulaciju kupoprodajne transakcije. Na ovaj način studenti će imati priliku da se susretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju u privredi i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Iskusni advokati prenose svoja znanja i iskustvo studentima, i pomažu im da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i sprovođenja transakcije i steknu praktična iskustva koja će im biti dragocena tokom njihove buduće karijere u nekoj od advokatskih kancelarija ili kompanija u kojima će započeti svoju profesionalnu karijeru.

Timovi fakulteta učesnika iz Srbije danas započinju šestomesečni proces pripreme za takmičenje čije će se finale održati krajem godine. Najbolji studenti u studiji slučaja će dobiti tromesečnu praksu u advokatskoj kancelariji JPM Janković, Popović i Mitić, sa mogućnošću daljeg zaposlenja.

Pročitajte i ovo...