Home VestiPolitika i društvo Berlitz centar u Beogradu proglašen za najbolju školu stranih jezika u Evropi

Berlitz centar u Beogradu proglašen za najbolju školu stranih jezika u Evropi

by bifadmin

Najbolja evropska škola stranih jezika nalazi se u Srbiji. Beogradski centar najpoznatije i najstarije škole stranih jezika na svetu – Berlitz, ocenama stručne komisije, poneo je titulu najboljeg evropskog centra za strane jezike u okviru lanca koji čini više od 600 škola u 50 zemalja širom planete. Uspeh Srbije je još veći jer je tokom poslednje godišnje provere kvaliteta nastave, beogradski centar osvojio najveći broj bodova od svih Berlitz centara na svetu.

Berlitz je najstariji lanac škola stranih jezika na svetu. Osnovan je još 1878. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Interesantno je da se Beograd nalazio među prvim evropskim prestonicama u kojima je početkom 20. veka otvorena Berlitz škola. Po ugledu na London, Pariz i Beč, u Beogradu je već 1914. godine počela da radi Berlitzova škola stranih jezika koju su pohađali viđeniji žitelji srpske prestonice željnih kosmopolitizma i evropskih vrednosti. Rad škole je prekinut na početku Drugog svetskog rata, ali je centar Berlitza u Srbiji obnovljen pre 11 godina.

Kurseve stranih jezika u ovoj školine pohađaju samo naši sugrađani već i stranci koji rade i žive u Srbiji. Mnogi od njih su prve reči na srpskom jeziku naučili upravo u Berlitzu. Manje je poznato, međutim, da puno stranaca u Beogradu uči i najpopularnije svetske jezike poput engleskog, španskog ili nemačkog, jer su metodi i kvalitet nastave apsolutno na nivou najvećih centara u svetskim metropolama, ali su kursevi značajno povoljniji.

Pročitajte i ovo...