Home VestiEkonomija Gorenje dobitnik nagrade za “Najbolji strani brend koji se proizvodi u Srbiji“

Gorenje dobitnik nagrade za “Najbolji strani brend koji se proizvodi u Srbiji“

by bifadmin

Prema izboru potrošača i stručnog žirija kompanija Gorenje proglašena je za “Najbolji strani brend koji se proizvodi u Srbiji“, u okviru manifestacije ”Najbolje iz Srbije”. Kompanija Gorenje je proizvođač aparata za domaćinstvo koji je u Srbiji prisutan sa tri fabrike, u Valjevu, Staroj Pazovi i Zaječaru i prodajnom organizacijom u Beogradu, zapošljava oko 2000 ljudi, i rangirana je među pet najvećih srpskih izvoznika.

U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Privredne komore Srbije i ekonomskog lista Privredni pregled akcija “Najbolje iz Srbije” već jedanaest godina nagrađuje najbolje domaće brendove i kompanije za postignute finansijske i tržišne rezultate.

Gorenje je inače jedan od vodećih proizvođača aparata za domaćinstvo u Evropi sa tradicijom punih 65 godina. Na godišnjem nivou kompanija proda skoro 4 miliona velikih kućnih aparata u 90 zemalja sveta. Na tržištu Srbije kompanija posluje sa svim maloprodavcima bele tehnike u više od 250 maloprodajnih objekata, rasprostranjenom servisnom mrežom i tri fabrike u Valjevu, Staroj Pazovi i Zaječaru.

Pročitajte i ovo...