Home VestiEkonomija Intesa Leasing prva po visini bilansne aktive

Intesa Leasing prva po visini bilansne aktive

by bifadmin

Kompanija Intesa Leasing završila je 2014. godinu kao vodeća na tržištu Srbije u pogledu visine bilansne aktive koja je, prema izveštaju Narodne banke Srbije o poslovanju lizing kompanija u protekloj godini, premašila 9 milijardi dinara. U poređenju sa 2013. godinom, tržišno učešće Intesa Leasing u ukupnoj bilansnoj aktivi sektora lizinga poraslo je za 0,3 procentnih poena na 13,8 odsto na kraju 2014. godine.

„Uspeh koji smo postigli pre svega je rezultat rasta plasmana malim i srednjim preduzećima odnosno finansiranja proizvodne opreme, komercijalnih i putničkih vozila. Pored toga, konstantno unapređenje kvaliteta usluge u vidu poboljšanja i automatizacije poslovnih procesa, kreiranje proizvoda prilagođenih potrebama naših klijenata, kao i obezbeđivanje veoma povoljnih sredstava međunarodnih finansijskih institucija predstavljaju važne aspekte poslovanja koji su nas doveli do liderske pozicije na tržištu“, rekao je Nebojša Janicijević, predsednik Izvršnog odbora kompanije Intesa Leasing.

Mala i srednja preduzeća čine najveći broj klijenata Intesa Leasing i u ukupnim plasmanima kompanije učestvuju sa oko 70 odsto. Pored toga, Intesa Leasing je dugi niz godina među vodećim lizing kompanijama u Srbjji prema nivou plasmana u segmentima finansiranja opreme i komercijalnih vozila, a zauzima i sve značajnije mesto u finansiranju poljoprivredne mehanizacije i sistema za navodnjavanje i jedina je lizing kompanija koja finansira kupovinu nekretnina.

Pročitajte i ovo...