Home VestiEkonomija Dženeral elektrik bira partnere među 30 srpskih kompanija

Dženeral elektrik bira partnere među 30 srpskih kompanija

by bifadmin

Ministar privrede Željko Sertić razgovarao je sa direktorom Dženeral elektrika za Jugoistočnu Evropu Getanom Masarom o saradnji ove kompanije sa srpskim preduzećima.

Masara je rekao da je interesovanje za saradnju sa Dženeral elektrikom pokazalo oko 100 srpskih kompanija iz oblasti zdravstva, metalnih komponenti, proizvodnje plastike i industrije softvera. Njih 30 je prošlo prvi krug selekcije i u toku je dalji odabir. „Svesni smo potencijala Srbije koji se ogleda u tehničkim kapacitetima i ljudima. Naš cilj je da uspostavimo saradnju sa srpskim kompanijama i uključimo ih u porodicu Dženeral elektrika“, rekao je Masara.

Ministar Sertić je istako da je nedavno održan skup „Dan dobavljača Dženeral elektrika“ dobar način za predstavljanje srpskih preduzeća i njihovo uključivanje u lance dobavljača velikih svetskih kompanija.

Pored Sertića i Masara sastanku su prisustvovali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, potpredsednica Upravnog odbora NALED-a Ana Brnabić i direktor SIEPE Nenad Bjelogrlić.

Pročitajte i ovo...