Home VestiPolitika i društvo Veliko interesovanje za rešenja domaće vojne industrije

Veliko interesovanje za rešenja domaće vojne industrije

by bifadmin

Na nedavno završenom sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner 2015” koji je okupio rekordni broj izlagača iz zemlje i inostranstva posetioci su imali priliku da vide brojna dostignuća naše vojne industrije. Mnogi proizvođači su predstavili najaktuelnije tehnologije i proizvode vrhunskog kvaliteta u saradnji sa Ministarstvom odbrane i našom namenskom industrijom i pokazali da Srbija na ovom polju ne zaostaje za zemljama u regionu.

Posebno je zanimljiva činjenica da je veliki broj zemalja zapada zainteresovan za proizvode domaće vojne industrije što se najbolje pokazalo kroz ostvarenu saradnju sa porodičnom kompanijom “Srboauto”, koje se bavi proizvodnjom i remontom kardanskih vratla svih namena, za sve tipove vozila (vojni, putnički, kombi, kamioni, autobusi) i građevinskih i radnih mašina, industrijskih postrojenja, brodova. I za rešenja kompanije “Pneumatik flex” je vladalo veliko interesovanje kako zapadnih tako i dalekoistočnih zemlja. Ova firma iz svog 45 godina dugog poslovanja nudi vrhunska kompletna rešenja za sve hidraulične sisteme počev od planiranja, projektovanja, pa do prodaje i servisiranja svih pneumatskih i hidrauličnih sistema. Zanimljiv je podatak da Pneumatik flex već 15 godina ima uspešnu saradnju sa Ministarstvom odbrane na mnogim projektima za domaće i strano tržište.

Po završetku sajma Predrag Tomić, direktor kompanije Srboauto, rekao je da “nikada do sada nije vladalo ovako veliko interesovanje za proizvode vojne industrije i ovo je pravo iznenađenje za sve učesnike sajma. Ja sam lično posebno ponosan što su naša rešenja našla put do velikog broja kupaca širom sveta i verujem da ćemo u bliskoj budućnosti ponudti još zanimljivih proizvoda”.

I ostale kompanije učesnice sajma su sa svojim rešenjima zainteresovale veliki broj stranih investitora i kupaca što je u svojim izjavama potvrdio i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Pročitajte i ovo...