Home VestiEkonomija „Alibaba“ ulaže 4,6 mlrd USD u „Suning“

„Alibaba“ ulaže 4,6 mlrd USD u „Suning“

by bifadmin

Kineska firma za elektronsku trgovinu „Alibaba Group Holding“ saopštila je da namerava da uloži 28,3 milijarde juana (4,6 mlrd USD) u distributera elektronike za široku potrošnju „Suning Commerce Group“. „Alibaba“ će zauzeti drugo mesto među akcionarima kompanije „Suning“ sa udelom od 19,99%, preneo je Rojters.

Dve grupe objašnjavaju u zajedničkom saopštenju da žele da ojačaju svoje pozicije u oblasti trgovine koja se odvija kroz više kanala. Klijenti kompanije „Alibaba“ moći će, na primer, da dođu u neku od 1.600 prodavnica firme „Suning“ da bi isprobali određeni proizvod pre njegovog poručivanja preko svog smartfona. Osim toga, „Suning“ će se udružiti sa distributivnom mrežom „Alibaba“ kako bi obezbeđivao isporuke za manje od dva sata.

„Alibaba“ je poslednjih meseci povećao svoju ponudu u oblasti elektronike za široku potrošnju, omogućavajući proizvođačma kao što su GEAH („Gome Electrical Appliances Holding“) ili HEG („Haier Electronics Group“) da ponude proizvode na njegovim tržišnim mestima na internetu.

Izvor: eKapija, Tanjug

Pročitajte i ovo...