Home VestiEkonomija Dobit „Galenika-Fitofarmacije“ u prvom polugođu 1,1 milijarda dinara

Dobit „Galenika-Fitofarmacije“ u prvom polugođu 1,1 milijarda dinara

by bifadmin

Zemunska „Galenika Fitofarmacija“ objavila je odlične rezultate poslovanja za prvih šest meseci tokom kojih je zabeležena dvocifrena stopa rasta, kako realizacije tako i krajnjeg rezultata, prenosi brokerska kuća „Wisebroker“.

Konsolidovani prihod kompanije u prvih šest meseci premašio je 3 milijarde dinara što je povećanje od 12,2% u odnosu na isti period prošle godine. Poslovna dobit kompanija skočila je skoro 15% na 997,1 milion dinara, dok je neto dobitak, delimično i usled naplate ranije otpisanih potraživanja, skočio 15,3% na 1,1 milijardu dinara.

Kako navodi „Wisebroker“, ova kompanija ima izraženu sezonsku delatnost pa veći deo rezultata ostvari u prvoj polovini godine. Planom poslovanja za tekuću godinu predviđeno je ostvarenje prihoda na nivou od 4 milijarde dinara i neto dobiti od 822,4 miliona dinara. Akcije „Fitofarmacije“ od početka godine beleže rast vrednosti od 20%, a po poslednjoj ceni od 2.000 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 5,28 milijardi dinara (43,8 mil EUR).

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...