Home Posle 5 Indusi najposvećeniji kuvanju na svetu

Indusi najposvećeniji kuvanju na svetu

by bifadmin

Najnovije istraživanje kulinarskih navika u domaćinstvima širom sveta koje je sproveo GFK pokazalo je da su Indusi po većini kriterijuma izbili na prvo mesto. Oni se posvećuju pripremi hrane više od Italijana i Francuza čije kuhinje su među najpoznatijima na svetu. Međutim, domaćice u Indiji pripremaju hranu 13,2 sati nedeljno što je ubedljivo najveća posvećenost kuvanju zabeležena u ovom istraživanju. Indusi su među boljima i po kriterijumu kulinarskog znanja i veštine ali i aranžiranja.

Na kuvanje u domaćinstvima širom sveta u proseku odlazi 6,4 sata nedeljno, a u većini zemalja koje imaju svetski poznatu kuhinju i više. No, ima i onih koji kvare prosek, kao na primer Amerikanci koji 5,9 sati nedeljno provode u kuhinji.

Prema ovim podacima Italijani kuvaju sa najviše strasti, tako da su se našli rame uz rame sa Indusima, a najneuspešniji u sve tri kategorije su Južnokoreanci. Dobra konkurencija Indusima su još i Ukrajinci, Južnoafrikanci i Indonežani.

Zanimljivo je da su Francuzi i Kinezi, koji sudeći po stereotipima imaju odlične kuhinje, pali ispod Britanaca na ovoj listi.

Ali čemu uopšte ovi podaci? Iz GFK-a kažu da je istraživanje sprovedeno kako bi se otkrili tržišni potencijali za pojedine kuhinjske gedžete, mada bez naručioca. U sklopu istraživanja intervjuisano je oko 27.000 ljudi u 22 zemlje.

Pročitajte i ovo...