Home VestiEkonomija Više od 300 prijava za Intesa Farmer konkurs

Više od 300 prijava za Intesa Farmer konkurs

by bifadmin

Više od 300 poljoprivrednih proizvođača prijavilo se na treći godišnji izbor Banca Intesa za najbolje farmere Intesa Farmer, od kojih 141 u kategoriji ratarstvo, 23 povrtarstvo, 49 voćarstvo i 88 stočarstvo.

Banca Intesa će pobednike konkursa proglasiti u septembru, a najbolje očekuje putovanje na Univerzalnu svetsku izložbu EXPO Milano 2015, kao i vaučeri u vrednosti od 100.000 dinara za kupovinu stočne hrane i repromaterijala kod partnerskih prodavaca. EXPO Milano 2015, šestomesečna izložba koja se održava u Italiji pod pokroviteljstvom Intesa Sanpaolo, matične grupacije Banca Intesa, posvećena je inovacijama i održivoj proizvodnji hrane.

Pobednike konkursa Intesa Farmer izabraće stručni žiri u sastavu prof. dr Miladin Ševarlić, predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije, Uroš Davidović, urednik emisije „Dobra zemlja“, Predrag Milenović, direktor Sektora za upravljanje segmentom klijenata malog biznisa Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje segmentom klijenata registrovanih poljoprivrednih proizvođača Banca Intesa, Dragan Cvetinčanin, kreditni specijalista za segment  registrovanih poljoprivrednih proizvođača Banke i Vojislav Živanović, marketing specijalista Banca Intesa.

Opšti kriterijumi za izbor Intesa Farmera 2015. godine predstavljaju godišnji rezultati ostvareni kroz poljoprivrednu proizvodnju, posedovanje sopstvenih prostora za skladištenje, uključenost članova porodice u proizvodni proces i uspostavljena saradnja sa Bankom. U kategoriji Intesa Ratar kao dodatni kriterijum postavlja se upotreba moderne i energetski efikasne mehanizacije, u kategoriji Intesa Voćar implementiran sistem navodnjavanja, protivgradne zaštite uz posedovanje sertifikovanih sadnica, dok je poseban uslov za kategoriju Intesa Povrtar mogućnost proizvodnje u zatvorenom prostoru što iziskuje staklenik, plastenik ili folijarnu proizvodnju. Kao dodatni kriterijum za kategoriju Intesa Stočar predviđen je uzgoj rasnih grla stoke.

Banca Intesa je 2013. godine pokrenula projekat Intesa Farmer kako bi afirmisala najuspešnije poljoprivredne proizvođače u Srbiji, doprinela jačanju konkurentnosti srpskog agrara na domaćem i inostranom tržištu, ali i pomogla dalji razvoj poljoprivrednog sektora.

 

Pročitajte i ovo...