Home VestiEkonomija Tigar: Rast prodaje u periodu januar-jun 2015.

Tigar: Rast prodaje u periodu januar-jun 2015.

by bifadmin

Prema preliminarnim rezultatima poslovanja od početka ove godine do kraja juna ukupna eksterna prodaja Tigrovih entiteta u zemlji iznosi 1,3 milijarde dinara, što predstavlja povećanje od 9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Prva polovina godine u kompaniji Tigar beleži rast prodaje u odnosu na isti period prethodne godine. Od prvog juna za Tigar a.d. stupila je pravosnažnost UPPR-a, tako da je kompanija već tokom jula počela sa servisiranjem obaveza po ovom programu. Prema rečima Branislava Ćurića, izvršnog direktora za komercijalu i marketing, skoro polovina tog prihoda ostvarena je realizacijom proizvoda u izvozu, odnosno oko 625 miliona dinara.

Posmatrajući osnovnu delatnost, proizvodnju i prodaju gumenih proizvoda, najveće učešće ima Tigar Obuća sa prihodom od prodaje gotovih proizvoda u iznosu od 740 miliona dinara, što predstavlja rast od 5% u odnosu na isti period prošle godine. U ovom periodu proizvedeno je skoro 700.000 pari gumene obuće. Zadržana je liderska pozicija na domaćem tržištu i u regionu. Nastaviljeno je sa sa snabdevanjem armije skandinavskih zemalja i vatrogasne jedinice u Hong Kongu. Za ova tržišta već postoji narudžbina za preko 30.000 pari čizama, koje treba da budu isporučene početkom naredne godine.

Ostali proizvodni entiteti, fabrike tehničke gume i hemijskih proizvoda takođe beleže rast prodaje u odnosu na prethodni period, dok svi uslužni entiteti kompanije Tigar od sredine godine ulaze u zonu pozitivnog rezultata.

Pročitajte i ovo...