Home VestiEkonomija Korporativni Superbrends Srbija 2015/6 treći put u našoj zemlji

Korporativni Superbrends Srbija 2015/6 treći put u našoj zemlji

by bifadmin

Projekat Korporativni Superbrends Srbija 2015/6 po treći put se sprovodi u Srbiji. Ovaj projekat daje mogućnost srpskim i inostranim kompanijama koje posluju na tržištu Srbije da još jednom potvrde uspešnost u svojim delatnostima i ukazano poverenje od strane potrošača i korisnika njihovih usluga. U okviru projekta striktnom procedurom će biti izabrane najuspešnije kompanije – korporativni superbrendovi na području Srbije u proceduri izbora koja je sprovedena u dve faze.

U prvoj fazi, Stručni savet konstituisan na volonterskom principu od šesnaest članova, ocenjuje početnu listu od približno 2000 kompanija, podeljenih u 34 kategorije u zavisnosti od sektora poslovanja. Stručni savet ja zasnivao svoje mišljenje na sledećim opštim kriterijumima: priznanje javnosti i dobra reputacija; dugotrajna doslednost i pouzdanost; odgovornost korporacije: tržište – kvalitet, cena i usluge, korporativni odnosi – zakonitost i transparentnost, poslovna sredina i postupci, društvena odgovornost – sponzorstva, kulturni i društveni događaji, zaštita životne sredine.

U drugoj fazi odabrane Corporate Superbrands ocenjivali su članovi Stručnog saveta, kao i građani Srbije, putem ankete istraživanja javnog mnjenja. Anketa ispitivanja javnog mnjenja sprovedena je na reprezentativnom uzorku od 1.000 ispitanika – predstavnika punoletne populacije Srbije. Dva dobijena rezultata kombinovana su na sledeći način: 50 odsto glasova Stručnog saveta i 50 odsto glasova na osnovu istraživanja javnog mnjenja.

Tako je dobijeno po sedam najboljih korporativnih brendova iz svake kategorije koji čine selekciju korporativnih superbrendova Srbije za 2015/6. Na ovaj način su 245 kompanija dobile status Korporativnog Suprebrenda Srbije za 2015-2016. godinu.

Da podsetimo, Superbrands je nastao 1994. godine u Velikoj Britaniji i predstavlja vodeću svetsku platformu za promociju brendova i organizuje se u više od 80 zemalja širom sveta. Dobijanjem statusa Corporate Superbrands Serbia 2015/6, kompanije iz Srbije se pridružuju jednoj velikoj globalnoj Superbrands porodici.

U okviru projekta Superbrands priprema se luksuzno izdanje u kojem će Superbrendovi imati mogućnost da dodatno promovišu svoje usluge i proizvode. Kao jedino izdanje te vrste, posvećeno je isključivo vodećim korporativnim brendovima u zemlji. Knjiga prezentuje istoriju, razvoj i dostignuća nekih od najjačih korporativnih brendova u Srbiji, predstavljajući njihove izvanredne rezultate.

Pročitajte i ovo...