Home VestiEkonomija UniCredit “Najinovativnija investiciona banka u CIE u 2015.”

UniCredit “Najinovativnija investiciona banka u CIE u 2015.”

by bifadmin

Renomirani britanski časopis za bankarstvo i finansije “The Banker”, dodelio je UniCreditu nagradu za “Najinovativniju investicionu banku u Centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) u 2015”.

Prema procenama članova žirija, UniCredit je najinovativnija banka posebno kada je u pitanju tržište obveznica, kroz transakcije kao što je trostruka tranša emisije obveznica u Bugarskoj, kao i u područjima kao što su nekretnine i projektno finansiranje. Takođe, UniCreditovo Odeljenje za savetovanje u vezi sa spajanjima i akvizicijama u CIE je među vodećim u regionu, a naročito kada su u pitanju prekogranične transakcije u okviru CIE, kao i van regiona, i preuzimanja koja uključuju privatni kapital.

Urednik “The Banker” magazina, Brajan Kaplen, izjavio je: „Želeo bih da čestitam svima u UniCreditu na ovoj nagradi. Članovi žirija su bili impresionirani ekspertizom koju banka poseduje u različitim oblastima, kao što su finansiranje nekretnina, emisije obveznica, javno-privatna partnerstva i spajanja i akvizija. Posao koji se posebno ističe je prva trostruka tranša emisije obveznica u Bugarskoj koja podrazumeva najduži period dospeća ikada. Ovo su stvarno impresivne aktivnosti UniCredita“.

Pročitajte i ovo...