Home VestiEkonomija Vip beleži stabilne prihode i povećanje broja korisnika

Vip beleži stabilne prihode i povećanje broja korisnika

by bifadmin

Tokom prvih devet meseci 2015. godine, Vip je zabeležio prihod od 17,2 milijarde dinara, što je po uporedivoj osnovi 8,4% više nego u poređenju sa istim periodom 2014. godine. Koristeći isto poređenje, na kraju septembra dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) porasla je za 13 procenata i iznosila je 3,2 milijarde dinara. Na kraju septembra Vip je imao više od 2,1 miliona korisnika, što je za 3 procenta više nego u istom periodu prošle godine i što predstavlja 22,5 procenata udela na tržištu.

“Vip je i dalje najveći grinfild investitor u Srbiji, pošto je do sada uložio više od 868 miliona evra, uključujući i naknadu za licencu. Samo u toku prvih devet meseci smo uložili skoro 30 miliona evra, uglavnom u razvoj naše 3G i 4G LTE mreže, u cilju obezbeđivanja boljeg kvaliteta usluge i pokrivenosti signalom kojim se omogućuju velike brzine prenosa podataka širom zemlje. Uskoro ćemo predstaviti našu mrežu četvrte generacije u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu”, rekao je Andreas Graf, direktor/CFO Vip mobile.

Vip je član Telekom Austrija Grupe, vodećeg provajdera telekomunikacionih usluga u centralnoj i istočnoj Evropi, sa prihodima koji su u prvih devet meseci iznosili 2,95 milijardi evra. Grupa je prisutna u 8 zemalja u regionu, ima više od 23 miliona korisnika i preko 16.000 zaposlenih.

Pročitajte i ovo...