Home VestiPolitika i društvo Ekipa Beogradskog pravnog fakulteta plasirala se u finale Big Deal projekta

Ekipa Beogradskog pravnog fakulteta plasirala se u finale Big Deal projekta

by bifadmin

Ovogodišnji Big Deal projekat koji je okupio veliki broj pravnih fakulteta iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije ulazi u završnu fazu. Tokom prethodnih meseci mentori pravnih fakulteta iz advokatskih kancelarija koje učestvuju u ovom projektu temeljno su pripremali svoje timove kako bi njihovo znanje i veštine maksimalno došle do izražaja tokom takmičenja i odvele ih u finale. Svojim napornim zalaganjem i posvećenošću mesto u finalu Big Deal projekta su našle ekipe pravnih fakulteta iz Beograda, Zagreba, Ljubljane i Skoplja. Finale Big Deal projekta održaće se u Beogradu početkom meseca decembra.

“Ponosan sam što je Big Deal projekat odlično prihvaćen u regionu i što sve veći broj pravnih fakulteta želi da uzme učešće u njemu. Ovo je prva godina u kom je projekat poprimio regionalni karakter i jasno se vidi koliko se studenti prava koji su uključeni u Big Deal projekat ozbiljno pripremaju i bore za ulazak u finalni deo takmičenja. Na žalost pobednik može biti samo jedan, a ja verujem da će ovogodišnje finale biti više nego zanimljivo.” izjavio je Andreja Petrović, advokat kancelarije JPM i koordinator projekta Big Deal.

Cilj Big Deal projekata je prenošenje praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava najboljim studentima pravnih fakulteta u regionu, i to kroz simulaciju kupoprodajne transakcije. Na ovaj način studenti će imati priliku da se susretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju u privredi i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Iskusni advokati prenose svoja znanja i iskustvo studentima, i pomažu im da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i sprovođenja transakcije i steknu praktična iskustva koja će im biti dragocena tokom njihove buduće karijere u nekoj od advokatskih kancelarija ili kompanija u kojima će započeti svoju profesionalnu karijeru.

Pročitajte i ovo...