Home VestiEkonomija IGB Automotive u Inđiji investira još 4,5 miliona evra

IGB Automotive u Inđiji investira još 4,5 miliona evra

by bifadmin

Kompanija „IGB Automotive Comp“ iz Inđije potpisala je juče sa Vladom Republike Srbije i agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) ugovor o dodeli novih podsticajnih sredstava za realizaciju investicionog projekta izgradnje novog proizvodnog pogona za proizvodnju grejača za automobilska sedišta, grejača za volane i senzora za okupiranost sedišta u Inđiji, čijim sprovođenjem će biti zaposleno više od 500 novih zaposlenih na neodređeno vreme, u periodu od pet narednih godina.

„IGB Automotive d.o.o. Inđija“ je osnovana 2007. godine od strane kompanije I.G.Bauerhin GmbH iz Nemačke i bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta, električnih kontrolnih jedinica.

I.G.Bauerhin GmbH kao lider u oblasti pomenute proizvodnje na teritoriji Srbije ima svoju proizvodnu jedinicu koja ujedno predstavlja i prvu po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u Bauerhin grupi.

„IGB Automotive d.o.o. Inđija“ ima više od 1.500 zaposlenih i proizvodi više od 16 miliona proizvoda godišnje, a buduća investicija novog proizvodnog pogona kompanije iznosiće najmanje 4,5 miliona evra.

Pročitajte i ovo...