Home VestiEkonomija UniCredit proglašen finansijskim savetnikom godine za Centralnu i istočnu Evropu

UniCredit proglašen finansijskim savetnikom godine za Centralnu i istočnu Evropu

by bifadmin

Merdžermarket, vodeća kompanija za istraživanje i podatke u vezi sa spajanjima i akvizicijama (M&A), nedavno je u Londonu ogranizovala dodelu Evropskih M&A nagrada. Tom prilikom, UniCredit je od ukupno 6 finalista koji su ušli u najuži izbor, izabran za Najboljeg finansijskog savetnika godine u regionu Centralne i istočne Evrope (CIE).

Godišnje Evropske M&A nagrade dodeljuju se ekspertima za finansijsko savetovanje u vezi sa spajanjima i akvizicijama i drugim M&A profesionalcima. UniCredit je u 2015. godini nastavio da nadograđuje svoju lidersku poziciju kada je korporativno i investiciono bankarstvo širom regiona CIE u pitanju. Tokom ovog perioda, UniCredit je pružao savetodavne usluge u okviru različitih javnih i privatnih transakcija u vezi sa spajanjima i akvizicijama, kako na strani onih koji kupuju, tako i na strani onih kojih prodaju i u okviru različitih sektora.

UniCredit je imao ulogu finansijskog savetnika u prepoznatljivim transakcijama kao što je bila akvizicija Denjub Fuds Grupe (Denube Foods Group) u čijem sastavu posluju tri vodeće kompanije u oblastima mlekarske, konditorske i industrije pića, od strane Mid Europa Partners-a. Zahvaljujući ekspertizi i efikasnosti u izvršenju, UniCredit Banka Srbija je osigurala veoma važne uloge u ovoj značajnoj transakciji, kao što su izdavanje bankarske garancije za ponudu za preuzimanje akcija, obezbeđenje kredita za refinansiranje u zemlji, konverzije deviznih sredstava, a imala je i ulogu agenta za plaćanje i obezbeđenje. Izvršenje ove složene transakcije bilo je moguće zahvaljujući odličnoj saradnji između različitih pravnih entiteta i odeljenja unutar UniCredita.

Ostale transakcije, koje su omogućile UniCreditu da dobije ovo priznanje, bile su izvršene u Albaniji, Bugarskoj, Češkoj Republici, Mađarskoj, Poljskoj i Sloveniji.

Pročitajte i ovo...