Home VestiEkonomija Odabrano je sedam novih „Lidera promena“ za bolju Srbiju

Odabrano je sedam novih „Lidera promena“ za bolju Srbiju

by bifadmin

Na svečanom prijemu u Skupštini grada Beograda sinoć su uručene nagrade „Lideri promena“, koje po treći put dodeljuje Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) u cilju promovisanja dobrih primera poslovanja koji unapređuju poslovno i socijalno okruženje u Srbiji. Prepoznati kao izvrsni i motivisani lideri u svojim oblastima poslovanja, nagrade za najbolje rezultate u poslovanju, inovativnost, etičnost i društvenu odgovornost, dodeljene su kompaniji Nelt, Lei Stanković iz agencije Communis, Andrei Brbaklić iz Erste banke, kompaniji Telenor, Dejanu Turku iz kompanije Vip, Predragu Mitiću iz Hewlett-Packard Enterprise i Matematičkoj gimnaziji.

Specijalni žiri su ove godine činili Milan Ćulibrk, NIN, Aleksandar Vratonjić Gligorijević, kompanija Telegroup, Jasmina Vignjević iz kompanije Telenor, Biljana Dakić Đorđević, Trag fondacija, Zorica Mihajlović, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Boris Vujičić, Trizma, Jelena Pavlović iz kompanije Philip Morris, Vladan Živanović, NCR i Tanja Miščević, pregovarački tim Srbije sa EU. Žiri je imao zadatak da sastavi listu nominovanih i pripremi uži izbor na osnovu prijavljenih kandidata, te dodeli specijalnu nagradu „Hero“. Kompanije članice AmCham-a u Srbiji glasale su za kandidate na licu mesta elektronskim putem, po principu jedna kompanija – jedan glas.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što nagrada postaje tradicionalna i što smo u prilici da nagradimo najbolje primere iz našeg poslovnog okruženja, koje karakteriše odgovorno poslovanje, izuzetnost, inovativnost, kreativnost i visoka poslovna etika. Dobitnici nagrada svetli su primeri koji iznova uspostavljaju i kreiraju kvalitetnu poslovnu klimu i predstavljaju uzor koji se sledi“, rekla je Vera Dimić-Nikolić, izvršna direktorka AmCham-a.

Nagrada „Lider promena“ dodeljena je kompaniji Nelt, koja je svojim poslovnim rezultatima u 2015. postavila uzor na tržištu Srbije. Za „Mladog i inovativnog lidera promena“ izabrana je Lea Stanković iz agencije Communis, zbog svoje kreativne energije i inovativnosti kojom je uneo značajne promene u način poslovanja svoje kompanije u 2015. Nagradu „Žena lider promena“ dobila je Andrea Brbaklić iz Erste banke, kao priznanje za istaknuti talenat i uspeh u poslovnom svetu 2015.

„Društveno odgovorni lider promena“ za 2015. godinu je kompanija Telenor, koja je nagrađena za trajni doprinos našem društvu kroz svoje projekte i inicijative. Nagrada za „Poslovnog ambasadora lidera promena“ dodeljena je Dejan Turk iz kompanije Vip, kao inostranom poslovnom lideru koji je značajno doprineo promovisanju Srbije kao dobre investicione destinacije tokom 2015.

Za „AmChamps lidera promena“ proglašen je Predrag Mitić, menadžer kompanije Hewlett Packard Enterprise, za posebna dostignuća tokom trajanja ekskluzivnog, edukativnog godišnjeg programa „AmChamps“, a prema izboru polaznika klase 2015.

Matematička gimnazija je dobitnik „AmCham heroj – specijalne nagrade”, koja se dodeljuje kompaniji, pojedincu ili instituciji po izboru Specijalnog žirija, za kontinuirani rad i fantastične rezultate uprkos izostanku sistemske podrške i nepostojanju široke društvene prihvatljivosti.

Pročitajte i ovo...