Home VestiEkonomija Osnovano Društvo procenitelja Srbije

Osnovano Društvo procenitelja Srbije

by bifadmin

U cilju unapređenja profesije i promocije najbolje tržišne prakse u oblasti procena vrednosti nepokretnosti, imovine i kapitala, u Beogradu je 29. marta 2016. godine osnovano nevladino i neprofitno udruženje procenitelja Društvo procenitelja Srbije.

Osnivači udruženja su predstavnici renomiranih kompanija iz oblasti procena vrednosti nepokretnosti, predstavnici revizorskih kuća, banaka i univerziteta. Za predsednika Upravnog odbora udruženja izabran je direktor sektora za procene u kompaniji „Jones Lang LaSalle“ Nebojša Nešovanović, dok je zamenik predsednika Upravnog odbora Nenad Suzić, direktor sektora za procene u kompaniji „CBS International“ (deo CBRE grupe).

Za ostale istaknute funkcije u udruženju izabrani su predstavnici više privrednih društava i banaka, među kojima su UniCredit banka, EY, „Deloitte“, „Colliers International“, UCTAM, Alpha banka, „Heta“ i dr.

Glavni ciljevi udruženja su okupljanje stručnjaka koji se bave poslovima procene radi unapređenja profesije procenitelja, promovisanja kvalitetnog sistema stručne obuke i kontinuiranog profesionalnog obrazovanja procenitelja, unapređenje nacionalnih standarda i najbolje prakse procenjivanja u Srbiji, harmonizacija nacionalnih standarda sa međunarodnom regulativom, kao i saradnja sa međunarodnim profesionalnim organizacijama iz oblasti procene, saopštilo je Društvo procenitelja Srbije.

Društvo procenitelja Srbije će po okončanju procesa registracije podneti zahtev za učlanjenje u International Valuation Standards Council (IVSC), nakon čega će šira stručna javnosti imati priliku da se upozna sa programom rada društva, planom i programom stručnih obuka i ostalim aktivnostima društva, stoji u saopštenju tog društva.

 

 

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...