Home VestiEkonomija Šta se i kako kupovalo na Sajmu automobila?

Šta se i kako kupovalo na Sajmu automobila?

by bifadmin

Sajam automobila je završen, a mnogobrojni posetioci imali su priliku da na jednom mestu uživaju u različitom brendovima automobila i upoznaju se sa čak 40 premijera. Sajam je uvek dobra prilika da, ako nismo baš najsigurniji koju marku automobila želimo, sa ljubaznim prodavcima popričamo na temu onoga što nam se dopada, pa i neretko promenimo mišljenje i kupimo potpuno drugi automobil u odnosu na onaj koji smo prvobitno planirali. Kao i svake godine S-Leasing je učestvovao na sajmu, i evo nekih interesantnih stvari koje su podelili sa nama:

– Kamate za finansiranje su, čini se, nikad niže. U zavisnosti od modela automobila, kamate se kreću od 0% do 3,49%.
– Zabeležena je povećana tražnja od strane fizičkih lica za finansiranje putem lizinga.
– Dosadašnje iskustvo sa kupcima automobila bilo je takvo da su svi želeli da u svog novog četvorotočkaša sednu odmah. Ova godina donela je neke novine: povećanu spremnost na čekanje automobila sa željenom opremom. To praktično znači da će klijent predati sve potrebne papire za odobrenje finansiranja pod sajamskom uslovima, ali da je spreman da sačeka i nekoliko meseci dok željeni automobil ne stigne (standardno odobrenje u lizingu važi šest meseci).

Na sajmu je najveće interesovanje za finansiranje vladalo za sledeće brendove: Toyota, BMW, Ford, Mazda i Honda. U S-leasingu navode da je tokom sajma, i u prvim danima nakon njegovog završetka podneto oko 100 zahteva u iznosu od oko 2.000.000 evra. Od ovog broja 90% čine pravna lica a 10% fizička lica i preduzetnici. Što se operativnog lizinga tiče – kod pravnih lica beleži se povećano interesovanje u odnosu na prethodne godine, a akcija koja je ove godine obeležila ponudu S-Renta je besplatan kasko u prvoj godini.

Pravo osveženje u compact SUV segmentu, novi BMW X1 lansiran krajem prošle godine, privukao je veliku pažnju posetilaca.

Treba napomenuti da u S-Leasingu i S- Rentu sajamski uslovi važe do 30. aprila.

 

Tekst preuzet sa bloga Erste banke

Pročitajte i ovo...