Home VestiIT i nauka Ericsson: ICT može da pomogne održivom razvoju

Ericsson: ICT može da pomogne održivom razvoju

by bifadmin

Kompanija Ericsson objavila je 23. godišnji izveštaj o održivosti i korporativnoj odgovornosti, koji se bavi učinkom kompanije u 2015. godini u tri oblasti: odgovorno poslovanje, energetika, zaštita životne sredine i klimatske promene i komunikacija ka svim stranama. Ovaj izveštaj takođe otkriva kako informaciono-komunikacione tehnologije (ICT) mogu da doprinesu ostvarenju 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija i imaju potencijal da ih ubrzaju.

Hans Vestberg, predsednik i izvršni direktor kompanije Ericsson, rekao je: „Ciljevi održivog razvoja postavljaju jasnu putanju ka održivom svetu, a ICT je moćan alat da se to ostvari. Želimo da unapredimo uspeh koji smo postigli 2015. godine tako da svi mogu imati koristi od prilika koje pruža Umreženo društvo.“

Kako je pokazalo Ericsson istraživanje, ICT rešenja mogu da pomognu da se smanji emisija gasova staklene bašte do 15% do 2030. godine, što je više nego zbirni karbonski otisak Ujedinjenog Kraljevstva i SAD.

Kompanija Ericsson je 2015. godine postigla svoj cilj duplog smanjenja količine CO2 u sopstvenom karbonskom otisku pomoću rešenja kao što su pametne rešetke i pametna rešenja za prevoz.

Osmišljena su i rešenja kao što su Ericsson Radio System hardverska platforma ili nova softverska i rešenja za ruralnu pokrivenost koja korisnicima mogu pomoći da optimizuju energetske performanse.

Procenjuje se da je inicijativa Tehnologija u dobre svrhe kompanije Ericsson direktno uticala na oko 20 miliona ljudi do kraja 2015. godine.

Mobilne finansijske usluge mogu biti revolucionarne za unapređenje finansijske i društvene inkluzije. Prošle godine je kompanija Ericsson podržala ASBANC, Narodnu banku Perua u inicijativi da se u narednih pet godina omogući korišćenje naredne generacije mobilnih finansijskih usluga za 2,1 miliona Peruanaca, što je oko 7% stanovništva.

Program Ericsson response u okviru kojeg zaposleni kompanije volontiraju je obeležio svoju 15. godišnjicu prošle godine i do sada je program bio uključen u 40 akcija za pružanje pomoći u 30 zemalja, uključujući i Irak, Nepal, Sijera Leone, Južni Sudan i Vanuatu.

Pročitajte i ovo...