Home VestiEkonomija Komercijalna banka je počela da prima zahteve za subvencionisane poljoprivredne kredite

Komercijalna banka je počela da prima zahteve za subvencionisane poljoprivredne kredite

by bifadmin

Na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2016. godini, Komercijalna banka je počela sa prijemom zahteva za subvencionisane kredite. Krediti se odobravaju u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, a namenjeni su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u aktivnom statusu.

Krediti se odobravaju u dinarima, bez valutne klauzule, uz fiksnu kamatnu stopu od 3% na godišnjem nivou. Rok otplate za ove kredite je do tri godine, uz mogućnost korišćenja grejs perioda do godinu dana. Namena kredita obuhvata razvoj stočarstva i nabavku hrane za životinje, razvoj povrtarstva, voćarstva, vinogradarstva i cvećarstva, kao i ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Maksimalni iznos kredita je 5 miliona dinara za fizička lica, preduzetnike i pravna lica, odnosno 15 miliona dinara za zemljoradničke zadruge. Ove kredite karakterišu jednostavna i brza procedura odobravanja i fleksibilna sredstva obezbeđenja.

Komercijalna banka je aktivni učesnik u kreditiranju poljoprivrede i tokom proteklih godina je najaktivnija banka u broju isplaćenih subvencionisanih kredita za poljoprivredu.

Pročitajte i ovo...