Home VestiEkonomija Srpske kompanije prijavljuju se za indeks odgovornog poslovanja

Srpske kompanije prijavljuju se za indeks odgovornog poslovanja

by bifadmin

Prijava za kompanije koje žele da se uključe na Indeks odgovornog poslovanja (CSR indeks Srbija) preko online alata koji procenjuje performanse u domenu korporativne društvene odgovornosti, otvorena je do 30. aprila na csr-index.rs. Cilj indeksa je da prepozna, nagradi i promoviše dobre biznis prakse u Srbiji, koje su u skladu sa principima održivosti.

Ulazak na listu Indeksa odgovornog poslovanja kompanijama donosi brojne prednosti: poboljšanje reputacije i lojalnosti korporativnom brendu, veću vidljivost, priliku za samoevaluaciju i unapređenje poslovnih procesa.
Kompanije koje se priključe indeksu dobiće sveobuhvatan izveštaj o stanju CSR-a u njihovoj kompaniji, ali i doprineti nacionalnoj statistici koja pokazuje vezu između društveno odgovornog poslovanja i ekonomskih performansi. Podaci treba da pokažu da je društveno odgovorno poslovanje direktno povezano sa uspešnim poslovanjem i tako inspiriše više kompanija da se pridruže zajednici društveno odgovornih kompanija.

CSR indeks Srbija razvili su Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Inicijativu su takođe podržali Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Privredna komora Srbije, Globalni dogovor UN u Srbiji, Udruženje poslovnih žena i Udruženje poslodavaca Srbije.

Pročitajte i ovo...