Home VestiEkonomija Prihodi Vip mobile veći za 21%

Prihodi Vip mobile veći za 21%

by bifadmin

Do kraja 2016. godine brzom Vip 4G mrežom biće pokriveno čak 75% stanovništva Srbije, uključujući sva mesta sa preko 10.000 stanovnika. 

Tokom prvog kvartala 2016. godine kompanija Vip mobile je ostvarila prihod od 6,2 milijarde dinara, što je 21,5% više u odnosu na 2015. godinu, a dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) je zabeležila rast od 22% do sume od 1 milijarde dinara, i jedno i drugo po uporedivoj osnovi. Na kraju marta, Vip je imao više od 2 miliona korisnika i udeo na tržištu od 22,6%.

„Rast Vipovog poslovanja je rezultat povećanog broja postpejd korisnika koji sve više koriste različite usluge, prenos podataka u 4G i 3G mreži, a takođe se u većem broju odlučuju za kupovinu pametnih telefona,“ izjavio je Andreas Graf, direktor/CFO Vip mobile i Si.mobil, dodajući da je Vip i dalje najveći grinfild investitor u zemlji sa do sada uloženih više od 920 miliona evra. On je najavio je da će tokom 2016. godine Vip nastaviti da investira u sveobuhvatno širenje 4G mreže koja će omogućiti brz i pouzdan mobilni širokopojasni internet za 75% stanovništva, u više od 70 manjih i većih gradova Srbije.

„Naš cilj je da korisnike podstaknemo i omogućimo im da uživaju i u novim uslugama i servisima kao što su to mobilna televizija ili mogućnost deljenja svojih internet paketa sa najbližima, gde god da se nalaze“, zaključio je Graf.

Vip je član Telekom Austrija Grupe, vodeće telekomunikacione kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi koja je u prvom kvartalu 2016. godine ostvarila prihod od 1 milijarde evra. Telekom Austrija Grupa posluje u 8 zemalja u regionu, zapošljava 17.500 ljudi i ima više od 24 miliona korisnika.

Pročitajte i ovo...