Home VestiEkonomija Vojvodina: Više od 100 miliona dinara za voćnjake

Vojvodina: Više od 100 miliona dinara za voćnjake

by bifadmin

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu potpisao je 41 ugovor vredan 101 milion dinara bespovratnih sredstava sa vlasnicima 132 hektara voćnjaka koji su pod protivgradnim mrežama.

Resorni sekretar Branislav Bogaroški rekao je da se radi o nastavku uspešnog projekta, koji je doveo do toga da Vojvodina postane najveći izvoznik jabuka na teritoriji Srbije, što pre sedam-osam godina niko nije mogao da pretpostavi.

„Prošle godine smo uspeli da u voćnjacima, u kojima su korišćeni saveti pokrajinske Prognozno-izveštajne službe, prskanje svedemo ispod polovine u odnosu na one koji nisu koristili usluge ove službe, koje su inače besplatne“, naveo je Bogaroški.

Dodao je da je reč o servisu koji pokrajina ozbiljno finansira i koji radi već šest godina.

„O kvalitetu rada tog servisa govori podatak da su se prošlog meseca obratili ljudi iz Austrije da mi obrađujemo njihove podatke oko prevencije i zaštite useva, jer smatraju da smo na višem na nivou“, kazao je Bogaroški.

On je naveo da je za 2016. godinu planirano 270 miliona dinara za ovu namenu i apelovao na poljoprivrednike da ne čekaju zadnji momenat da konkurišu. Konkurs je otvoren do 30. septembra.
Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...