Home VestiEkonomija Direktor APR-a reizabran je za člana UO Foruma evropskih privrednih registara

Direktor APR-a reizabran je za člana UO Foruma evropskih privrednih registara

by bifadmin

Na godišnjem zasedanju Generalne skupštine Foruma evropskih privrednih registara (European Commerce Registers’ Forum – ECRF), održanoj 9. maja 2016. godine, u Kardifu, u Velikoj Britaniji, direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović reizabran je za člana Upravnog odbora Foruma na period od dve godine.

Na mesto člana Upravnog odbora Foruma, direktor Agencije za privredne registre izabran je u periodu 2015/2016, a reizborom u Kardifu mandat je produžen do 2018. godine. Osim iz Srbije, članovi UO Foruma su predstavnici iz Švedske (predsedavajuća), Luksemburga, Italije, Litvanije i Gibraltara.

Takođe, Zvonko Obradović je predsedavao 11. Godišnjom konferencijom Foruma evropskih privrednih registara koja je 2008. godine održana u Beogradu, a potom je obavljao i funkciju potpredsednika Foruma u periodu 2008/2009. godine.

Inače, APR je od 2005. godine član ove najbrojnije evropske strukovne asocijacije koja trenutno okuplja institucije nadležne za registraciju privrednih subjekata iz 33 zemlje, od kojih su 20 članice Evropske unije. Po prvi put, u Kardifu se održava zajednička godišnja konferencija dve najveće međunarodne registarske asocijacije koje okupljaju članove iz 79 država/jurisdikcija, tako da godišnjoj konferenciji u Velikoj Britaniji prisustvuje 261 delegat iz evropskih i zemalja sa Azijsko-pacifičke teritorije.

APR ulaže veliki rad u unapređenje međunarodne saradnje i razmenu iskustava u oblasti vođenja elektronskih registara i registracije privrednih subjekata, a osim aktivne uloge koju ima u radu Foruma evropskih privrednih registara i Evropskog privrednog registra, APR učestvuje i u radu Međunarodnog udruženja komercijalnih administratora i najvećih vanevropskih strukovnih udruženja.

Pročitajte i ovo...