Home VestiEkonomija Miodrag Kostić želi da postane vlasnik Gorenjske banke

Miodrag Kostić želi da postane vlasnik Gorenjske banke

by bifadmin

„Želimo da postanemo vlasnik slovenske Gorenjske banke. Sredstva za to imamo, sve ostalo je do regulative“, poručio je Miodrag Kostić, predsednik MK Group tokom učešća na 33. finansijskoj konferenciji u Portorožu pod nazivom „Nova bankarska i finansijska vremena. Kako poplavu novca pospremiti u suve novčanike?“.

Kostić je učestvovao na okruglom stolu „Banke u regionu – pomaci i prilike“, i tom prilikom je sa predstavnicima fonda Appolo i banaka Abanke i Unicredit izneo stavove o mogućnostima za rast i razvoj u regionu. U izjavi koju je ovom prilikom dao za Finance, Kostić je istakao da vidi konsolidaciju slovenačkog bankarskog sistema sa najviše sedam banaka.

Nedavno je AIK Banka koja posluje u okviru MK Group preuzela 13,8% akcija slovenske Gorenjske Banke, sa idejom da se investicije u ovom sektoru nastave u narednom periodu. Kupovinom prestižnog hotela „Kempinski Palace“ još više je učvršćena saradnja u oblasti turizma i hotelijerstva između Srbije i Slovenije.

Organizatori finansijske konferencije koja svake godine privuče više od 300 učesnika i stručnjaka u oblasti finansija, bankarstva i berzanskih poslova iz celog regiona, su Ljubljanska berza i Poslovni dnevnik Finance

Pročitajte i ovo...