Home VestiEkonomija „Beohemija-Inhem“ vredi 1,3 milijarde dinara, dugovi 20,7 milijardi

„Beohemija-Inhem“ vredi 1,3 milijarde dinara, dugovi 20,7 milijardi

by bifadmin

Privredni sud u Zrenjaninu nije mogao više da odlaže sve učestalije zahteve banaka, njih petnaest ukupno, pa je na ime brojnih potraživanja uveden stečaj. Procenjeno je da fabrika vredi 1,3 milijarde, a da su dugovi 20,7 milijardi dinara.

Slučaj „Beohemije“ i njenih dugovanja proteže se poslednjih godina i uglavnom je poznat javnosti. Podsećanja radi, problem je privremeno rešen uvođenjem unapred pripremljene reorganizacije, ali kompanija nije redovno isplaćivala svoja dugovanja tako da je stečaj bio neminovan.

I u takvim uslovima, proizvodnja se odvijala, a proizvodi su se dobro prodavali kako u Srbiji tako i u susednim zemljama. Stečajni upravnik smatra da će uspeti da brzo obnovi proizvodnju najpopularnijih deterdženata ove firme.

– Brendovi su najveća vrednost ove kompanije, zato očekujemo da će se ubrzo „Duel“ i „Spin“ ponovo ovde proizvoditi, kaže stečajni upravnik Vasilije Jovanović.

Radnici koji ne budu angažovani u proizvodnji, biće narednih dana upućeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje. Zrenjaninski Privredni sud otvorio je stečaj u „Beohemiji-Inhem“ na zahtev najvećih poverilaca, AIK i Sberbanke.

Izvor: Danas, eKapija

Pročitajte i ovo...