Home VestiEkonomija Majkrosoft preuzima Linkedln za 26,2 milijardi dolara

Majkrosoft preuzima Linkedln za 26,2 milijardi dolara

by bifadmin

Majkrosoft i poslovna društvena mreža LinkedIn ušli su u finalni sporazum pod kojim će Majkrsoft preuzeti Linkedln za 196 dolara po akciji.

Ukupna vrednost ove transakcije je 26,2 milijarde dolara, uključujući i neto prihod Linkedlna.

Linkedln će ostati poseban brend, zadržaće svoju kulturu i nezavisnost, a Džef Vejner će ostati na čelu kompanije

Rid Hofman, predsednik odbora, suosnivač LinkedIna ističe da u potpunosti podržava ovu transakciju za koju se očekuje da se okonča do kraja godine.

„Tim ove kompanije je porastao, i fokusiran je na povezivanje svetskih stručnjaka. Zajedno možemo ubrzati Linkedln kao i Majkrsoft Ofis 365, kao što pokušavamo da osposobimo svaku osobu i organizaciju na planeti“, kaže direktor Majkrsofta Satja Naled.

LinkedIn, kompanija sa sedištem u Kaliforniji, je najveća i najvrednija na svetu profesionalna mreža i nastavlja da gradi i razvija posao operatora namenjenog poslovnim ljudima.

Prošle godine, ova kompanija je pokrenula novu verziju svoje aplikacije za mobilne telefone koja je dovela do povećala broj aktivnih članova.

Linkendl je tako stekao vodeću platformu za učenje pod nazivom Linda.com, a sve ove inovacije su rezultirale su povećanjem članstvu, veće angažovanje i bolje finansijske rezultate.

Akcije Linkendla skočile su 50 odsto nakon objave vesti o preuzimanju.

Izvor: B92

Pročitajte i ovo...