Home VestiEkonomija Otvoren prvi Jumbo centar u Srbiji

Otvoren prvi Jumbo centar u Srbiji

by bifadmin

Najpoznatiji grčki brend igračaka, proizvoda za bebe, kancelarijskog materijala, sezonske robe, robe za uređenje doma, dostupan je od sada i građanima Srbije.

Jumbo je ponudio svoj raznovrstan asortiman proizvoda u Super Veru na Novom Beogradu, a očekuje se otvaranje još nekoliko objekata u zemlji. Jumbo u Srbiji će zaposliti 65 novih radnika.

“Zadovoljni smo što je od danas Jumbo prisutan na srpskom tržištu i što smo time omogućili da ovdašnji potrošači lako i po povoljnim cenama dođu do naših proizvoda koji su namenjeni deci i porodici. Nadamo se dugoj i lepoj saradnji kao i da će Jumbo proizvodi zadovoljiti sve potrebe dece i porodica,” izjavio je Nikos Veropulos, vlasnik i direktor kompanije.

Jumbo je grčka kompanija osnovana 1986. godine, koja danas poseduje najveće dečije prodavnice, proizvode za bebe, kancelarijski materijal, sezonsku roku i robu za uređenje doma. Kompanija Jumbo poseduje ukupno 71 objekat u Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji i na Kipru. Ove godine Jumbo kompanija sklopila je ugovor o saradnji sa Veropoulos grupom za Srbiju i Makedoniju.

Tokom protekle godine kompanija Jumbo ostvarila je promet od 371 miliona evra i uvećala profitabilnost od +15,72%, odnosno 72,52 miliona evra. Kompanija ukupno zapošljava 5.913 ljudi.

Veropoulos je grčka kompanija osnovana 1969. godine. Danas grupa, sa sedištem u Grčkoj, posluje u Makedoniji i Srbiji sa godišnjim prometom od 108 miliona evra. U obe zemlje kompanija zapošljava 1.200 ljudi.
Poslovni plan u narednih pet godina je da Vero grupa, sa Jumbom udvostruči broj prodavnica.

Pročitajte i ovo...