Home VestiEkonomija Promene u vrhu kompanije Nestlé

Promene u vrhu kompanije Nestlé

by bifadmin

Upravni odbor kompanije Nestlé odlučio je da aktuelnog generalnog direktora g. Pola Balkea (Paul Bulcke) predloži za izbor za novog predsednika Upravnog odbora (UO) kompanije na njenom 150. godišnjem sastanku u aprilu naredne godine. Jednoglasno je odlučeno i da g. Ulf Mark Šnajder (Ulf Mark Schneider) bude postavljen za novog direktora Nestlé S.A. od prvog januara 2017. godine i predložen za člana UO.

Upravni odbor je izrazio nameru i da u potpunosti integriše podružnice Nestlé Health Science S.A. i Nestlé Skin Health S.A. u Nestlé organizaciju, koja će direktno odgovarati novom direktoru od početka naredne godine.

Pol Balke je postavljen za generalnog direktora i člana UO u aprilu 2008. godine. Tokom njegovog uspešnog upravljanja kompanijom u proteklih više od osam godina, Nestlé je uspeo da postigne razvoj koji je nadmašio industriju i napravio dalje korake na putu da postane vodeća svetska kompanija za ishranu, zdravlje i zdrav život („Nutrition, Health and Wellness“).

Šnajder je bio na čelu nemačke zdravstvene kompanije Fresenius Group od 2003. godine. Zajedno sa Balkeom, koji poseduje bogato iskustvo u radu sa robom široke potrošnje, biće idealan za ubrzanje puta kompanije da postane svetski nadmoćna kompanija za ishranu, zdravlje i zdrav život, uz negovanje Nestlé korporativnih vrednosti i principa.

Gospodin Balke će na poziciji predsednika UO zameniti Pitera Brebek-Letmatea (Peter Brabeck-Letmathe), koji je za kompaniju Nestlé radio u proteklih 50 godina.

Pročitajte i ovo...