Home VestiIT i nauka Veritas Technologies lider u Gartner-ovom magičnom kvadrantu po kriterijumu bekapovanja i oporavka podataka

Veritas Technologies lider u Gartner-ovom magičnom kvadrantu po kriterijumu bekapovanja i oporavka podataka

by bifadmin

Veritas Technologies, globalni lider u upravljanju informacijama, objavio je danas da je osvojio Gartnerovo priznanje kao lider kvadranta za softver za bekapovanje i oporavak podataka za data centre. Veritas je na poziciji lidera od kako je ovaj izveštaj prvi put objavljen 1999. godine i još uvek je vodeći po tržišnom udelu za softver namenjen bekapovanju i oporavku podataka (prema izveštaju za 2015. godinu).

Ključne inovacije su ono po čemu se Veritas razlikuje od konkurencije:

Shvatanje vrednosti “oblaka”: Bilo da kopije podataka prebacuje u “oblak” ili štiti radne procese u “oblaku”, NetBackup Cloud Connectors pojednostavljuje prelazak na oblak (integracija na klik) za širok dijapazon glavnih cloud servis provajdera, uključujući Amazon Web Services, Google Cloud Nearline Storage, Hitachi Cloud, i gotovo sve Amazon S3 kompatibilne platforme za skladištenje u “oblaku”.

Poboljšanje performansi i do 10x uz smanjivanje kapitalnih i operativnih troškova: NetBackup uređaji su najbrže rastuće integrisano rešenje za bekapovanje podataka koje obezbeđuje I opcije za brzu instalaciju.

Snažna opcija bekapovanja kao usluge: NetBackup Self-Service rešenje omogućava IT menadžerima, kao i pružaocima usluga managed servisa, da isporuče bekap i oporavak podataka u svojstvu usluge dostupne unutrašnjim i spoljašnjim klijentima, bilo na lokaciji korisnika, bilo na javnim ili pak privatnim cloud infrastrukturama.

Iz korena pojednostavljena zaštita za Oracle baze podataka: U sklopu NetBackup 7.7 softvera, kopilot za Oracle omogućava administratorima baza podataka da zadrže kontrolu nad primarnim operacijama bekapovanja i oporavka podataka (i to primenom njima poznatih RMAN alata), a da istovremeno bekap administrator ima kompletan uvid u aktivnosti.

Smanjen rizik u stalno promenljivom IT okruženju: NetBackup Intelligent Policies automatizuju otkrivanje i bekapovanje podataka, kako bi se smanjio rizik i obezbedilo da konstantno promenljiva VMware, Microsoft Hyper-V, SQL, i Oracle okruženja budu uvek zaštićena.

Najbolje performanse pri masovnim implementacijama: NetBackup je dokazao da može da pruži najviše performanse i skalabilnost za desetine hiljada virtuelnih mašina, najveće od velikih baza podataka, petabajte podataka u nekim od najvećih svetskih korporacija… Nezavisno uporedno ispitivanje performansi je potvrdilo zaključak da je NetBackup kralj “Scale4” metrike.

Pročitajte i ovo...