Home VestiEkonomija Uber uveo gradski helikopterski prevoz u najvećem gradu Brazila

Uber uveo gradski helikopterski prevoz u najvećem gradu Brazila

by bifadmin

Američka transportna kompanija Uber je počela gradski helikopterski prevoz u Sao Paulu, najvećem gradu Brazila.

Direktor Ubera za komunikacije u Brazilu je u utorak rekao da je počeo jednomesečni probni period službe „Uberkopter“ koja nudi prevoz putnika izmedju aerodroma, hotela i konferencijskih centara.

Fabio Saba je rekao da helikopteri lete sa pet mesta i sa četiri hotela.

Saba je rekao da je to jedini takav servis Ubera u svetu. Uber je ranije prevoz helikopterom pružao tokom Filmskog festivala u Kanu, u Francuskoj, i Festivala Sandens, u Juti, SAD.

On je rekao da je „Uberkopter“ u partnerstvu s Grupom „Erbas“, i da u Sao Paulu koristi tri helikopterska operatora. Cena vožnje je od 17 do 80 dolara po osobi (15 do 70 evra).

Sao Paulo, sa više od 11 miliona stanovnika najveći grad ne samo Brazila, već i Latinske Amerike i južne Zemljine hemisfere, finansijski i trgovinski centar s najvećim bruto-domaćim prihodom južno od Ekvatora, poznat je po nepredvidivom vremenu, velikoj floti helikoptera i po žestokoj saobraćajnoj gužvi.

„Uber teknolodžis Ink.“ je američka multinaconalna kompanija sa onlajn transportatnom mrežom, koja razvija, iznosi na tržište i upravlja aplikacijom za mobilne telefone „Uber“. Ta aplikacija omogućava klijentima da sa „pametnih telefona“ pošalju zahtev za prevoz koji se prenosi vozačima „Ubera“ koji koriste sopstvena vozila. Ta usluga je sada dostupna u 449 gradova 66 zemalja širom sveta.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...